Thunderbird Extensions
Apple - mac
Web iPhoto Access
Donation
Make a donation to help WiPhA development

Search




Preferences

 Count of members 29 members


Users online

( nobody )
Visits

 147705 visitors

 8 visitors online

Private
forum.gifForum - Web iPhoto Access - Topic #49


Topic #49 Reading iPhoto Database
    by Nick - visitor
29/01/2006 @ 16:50
Anonymous
Hi ... thanks for help on the earlier problem .. I changed the php to v4 and now the pages load. I also sorted out the iPhoto library to be the "iPhoto Library" so now it's being found.

OK ... next issue ... I sign in the admin page, there is a delay of about a minute, then the screen changes to the page where it says "Please wait while reading the iPhoto database...", the scale reads 61%, and then nothing else happens. Even leaving it for the whole night!

This is what goes through the console window ... dunno if it helps:

127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:39:05 +0000] "GET /~nhine/wipha/ HTTP/1.1" 200 3867
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:39:05 +0000] "GET /~nhine/wipha/3rdParty/CalendarPopup.js HTTP/1.1" 304 -
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:39:05 +0000] "GET /~nhine/wipha/skin/orig/wipha.css HTTP/1.1" 304 -
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:39:05 +0000] "GET /~nhine/wipha/skin/orig/wiphacommon.css HTTP/1.1" 304 -
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:39:06 +0000] "GET /~nhine/wipha/libs/wipha.js HTTP/1.1" 304 -
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:39:06 +0000] "GET /~nhine/wipha/libs/datemap.js HTTP/1.1" 304 -
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:40:08 +0000] "GET /~nhine/wipha/index.php?help HTTP/1.1" 200 3621
127.0.0.1 - - [29/Jan/2006:15:40:18 +0000] "POST /~nhine/wipha/ HTTP/1.1" 200 3644

Cheers

Nick
Write to Nick Post an answer




Answer #1 by Globs - rank ( 96 messages )
29/01/2006 @ 16:56
Globs
No, this log doesn't help. It seems it locks while reading the AlbumData.xml file (in your iPhoto Library folder).

Do you have a billion photos ???

maybe send me this file, I'll parse it here to see if there is a problem with it...


Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #2 by Nick - visitor
29/01/2006 @ 17:03
Anonymous
Ahhh ... well nearly 15000 ... OK ... I'll send the file over
Write to Nick Post an answer

Top

Answer #3 by Globs - rank ( 97 messages )
29/01/2006 @ 17:26
Globs
Well,
I had no problem with your file: parsed in about 30 secondes, showed 14655 photos and wouah, so many albums !

Did you tried it just once ?
Would you have a very slow box ? You also spoke about a minute delay between the login and the display of the loading page. It's almost immediate by me, on a small 512 Mo mac mini.
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #4 by Nick - visitor
29/01/2006 @ 17:32
Anonymous
Nope ... I tried it several times with Safari and Mozilla ...

I am doing this on a 1.67 Mhz G4 powerbook with 1.5 GB of RAM

Any other ideas?
Write to Nick Post an answer

Top

Answer #5 by Nick - visitor
30/01/2006 @ 14:24
Anonymous
OK ... I went back to the httpd config file prior to all the new installations, and changed that switch on the built in php ... everything now loading as expected ... excepts I too can't see thumbnails ... I'll deal with that as a different issue :)

Thanks for your help
Post an answer

Top

Answer #6 by Globs - rank ( 101 messages )
30/01/2006 @ 17:50
Globs
Yes, permission issue now.
see wipha/changeperm rights: should be -rwsrwxr-x

You may also reach the 30 sec php time limit when parsing your library file (I did at 91% once). I corrected that for the next version.
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #7 by Nick - visitor
30/01/2006 @ 18:31
Anonymous
Hmmmm ... that is done ... still no thumbnails
Post an answer

Top

Answer #8 by Globs - rank ( 103 messages )
31/01/2006 @ 11:47
Globs
Still blocked ?
You should look in the source page where how have no thumbnail, note the path of one of them (ipl/...../xxx.jpg) , go into the wipha directory
and try to open it
open "ipl/...../xxx.jpg"
If this works, you have, somewhere, a permission problem, and I'd be happy to know where!

If it doesn't, it's a path problem, what about your ipl link ? can you "cd ipl" and fall into your iPhoto Library folder ?
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #9 by Globs - rank ( 105 messages )
31/01/2006 @ 20:13
Globs
I delivered the 0.7 version. Hoping the checks I added will either fix your issue or show you where it is.
Please let me know...
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #10 by dbomb7 - rank ( 1 message )
15/02/2006 @ 22:29
dbomb7
I have the following error after reading database and stopping about 91%.

XML error: mismatched tag at line 141236

any resolution?


--dBomb7--

Write to dbomb7 Post an answer

Top

Answer #11 by Globs - rank ( 130 messages )
15/02/2006 @ 22:34
Globs
So the question is: is your AlbumData.xml file corrupted (this would be really strange), or is there something special with it making the parser fall.

Anyway, if you want me to investigate this, I need you to send me the AlbumData.xml file by mail.

Thank's
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #12 by Globs - rank ( 131 messages )
16/02/2006 @ 00:35
Globs
For the record:
The iPhoto AlbumData.xml was indeed corrupted:

        <dict>
            <key>MediaType</key>
            ......
            <key>ThumbPath</key>
            <string>/Users/harry/Pictures/iPhoto Library/2004/12/04/Thumbs        <key>2104</key>
        <dict>
            <key>MediaType</key>
            <string>Image</string>
            ......

Deleting/Reimporting the picture in iPhoto should solve the issue since the file will be written again.




Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #13 by ShaunMcDonald - visitor
23/07/2006 @ 18:47
Anonymous
I'm getting the 30 second timeout issue just now. Don't know why was working fine before I added about 750MB of photos. I am using wiPha 2.1. Mac OS X 10.4.7, iMac G5 2.1 GHz.
Write to ShaunMcDonald Post an answer

Top

Answer #14 by Globs - rank ( 228 messages )
23/07/2006 @ 18:52
Globs
AFAIK, there is no more 30 sec timeout issue. I've already fixed it. Would you have corrupted your AlbumData.xml file ?
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

Answer #15 by ShaunMcDonald - visitor
23/07/2006 @ 20:14
Anonymous
I am getting the error message Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /Users/shaunmcdonald/Sites/wipha/libs/wipha.php on line 193
I have already deleted the album.xml file and iPhoto has regenerated it. Still getting the same error message.

The property List Editor is able to open it quite happily. Not sure if that means it is corrupt or not.

wiPha used to work fairly well apart from being a bit slow, then I added some more and it doesn't work any more.
Write to ShaunMcDonald Post an answer

Top

Answer #16 by Sven - visitor
22/08/2006 @ 17:14
Anonymous
I encountered the same problem now: 100% Complete, then it takes a while, then Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /Users/.../Sites/wipha/libs/wipha.php on line 193. It seems to be a bit erratic. Sometimes it works sometimes it doesn't. Maybe I am at the limit. 8000+ Fotos, Many Albums!

Server: 1.25GHz PowerPC G4, OS X Server 10.4.7
Client: PowerBook G4 1.0GHz, OS X 10.4.7, Safari,

BTW to globs: If this works flawlessly for my whole Family (6 Macs) a donation is sure!

Any ideas?
Sven
Post an answer

Top

Answer #17 by Sven - visitor
22/08/2006 @ 18:11
Anonymous
Just found out that the admin account works. It's just an account I named "Family" which is not allowed to see all albums which suffers the 30 seconds timeout problem.

But I don't like to publish the password of the admin!

Sven
Post an answer

Top

Answer #18 by ShaunMcDonald - visitor
22/08/2006 @ 19:01
Anonymous
There is some all photos or all albums options that may help you, make sure it is enabled. This is a bug in the current release.
Write to ShaunMcDonald Post an answer

Top

Answer #19 by Globs - rank ( 242 messages )
22/08/2006 @ 19:26
Globs
Hi,

this timing issue will be fixed in the 2.2 (released soon). Moreover, I'm going to try to cache these info to avoid rebuilding them if not necessary.
Site web Globs Write to Globs Post an answer

Top

^ Top ^

GuppY - http://www.freeguppy.org/    Site powered by GuppY v4.5.14 2004-2005 - CeCILL Free License   GuppY - http://www.freeguppy.org/

Document generated in 0.05 second